Terrorhotet. Beredskapen vid gränsövergången längs E6 har höjts på grund av terrorhotet.
Terrorhotet. Beredskapen vid gränsövergången längs E6 har höjts på grund av terrorhotet.

Norge terrorhotas av extremistgrupp

En islamistisk extremistgrupp misstänks hota att genomföra ett terrorhot i Norge inom de närmsta dagarna. Nu höjs beredskapen vid gränsövergångarna och flygplatserna, men østfoldspolisen manar till lugn. – För närvarande finns ingen anledning att be folk ta till särskilda säkerhetsåtgärder, säger Unni Lineikro, tillförordnad polismästare i Østfold, till Fredrikstad Blad.

ANNONS
|

Norge. – Vi har nyligen tagit emot information från en grupp med anknytning till Syrien som kan ha för avsikt att genomföra en terrorhandling i Norge, säger Benedicte Bjørnland, norska säkerhetspolisens chef, vid en presskonferens på torsdagsförmiddagen.

Det ska vara oklart var de inblandande i terrorhotet befinner sig för tillfället, om de är i Norge eller inte.

Nu höjs beredskapen på Norges flygplatser och vid gränsövergångarna, bland annat längs E6 och E18. På Moss Lufthavn Rygge har responstiden för helikopterinsatser skärpts. Samtidigt manar østfoldspolisen till lugn.

– Vi förstår att vissa kan bli oroliga. Informationen som polisen har innehåller inga hot mot konkreta objekt eller personer. För närvarande finns ingen anledning att be folk ta till särskilda säkerhetsåtgärder, säger Unni Lineikro, tillförordnad polismästare i Østfold, till Fredrikstad Blad.

ANNONS

Hur påverkas du av hotet?

Hör av dig till Strömstads Tidning.

ANNONS