Här tar det stopp för de som inte kan gå i trappa, men hälsocentralen har ett mottagningsrum även på nedre plan.
Här tar det stopp för de som inte kan gå i trappa, men hälsocentralen har ett mottagningsrum även på nedre plan. Bild: Mikael Andersson

Fortsatt stopp i hissen för hälsocentral i Strömstad

Hälsocentralen Capio i Strömstad har nu ett mottagningsrum för patienter på nedre plan, vid sin lokaler på Oslovägen. Häromdagen fastnade en person i hissen och räddningstjänsten fick rycka ut. På onsdagen var hissen fortfarande ur bruk.

ANNONS
|

– Vi jobbar för att detta inte ska drabba våra patienter, säger Ylva Hagsköld, verksamhetschef för hälsocentralen Capio i Strömstad.

Det var i måndags kväll som hissen upp till plan två i fastigheten på Oslovägen fastnade. Hissen stod still på plan två och dörrarna gick inte att öppna. En person fanns inne i hissen.

Räddningstjänsten fick rycka ut och efter en timmes arbete, tillsammans med hisstekniker, lyckades de öppna dörrarna och få ut personen.

På onsdagen var hissen fortsatt avstängd. Hälsocentralen har nu tillgång till en lokal på nedre plan, där de kan ta emot patienter som inte tar sig upp för trappan.

ANNONS

Det är bolaget SBB som äger fastigheten. Ylva Hagsköld på Capio har fått besked om hissen förhoppningsvis kan vara igång i början av nästa vecka.

ANNONS