Solen väntas återvända till Strömstad.
Solen väntas återvända till Strömstad. Bild: Stefan Berg

På fredag väntas solen komma åter

Det gråa molntäcket som omslutit norra Bohuslän ser ut att spricka upp. Efter ytterst få soltimmar i november väntas nu solen komma tillbaka – men med kallare luft i bagaget. Och natten till fredag finns det chans för Strömstadsborna att vakna upp till ett vinterland utanför fönstret.

ANNONS
LocationStrömstad|

Hittills har november månad varit grå i norra Bohuslän. Nu ser det ut att ljusna. Till helgen väntas strålande sol, men först ska ett regnoväder passera.

– Man får vänta till helgen. På fredag, lördag och söndag kommer solen. Men tills dess är det fortsatt gråmulet och regn som passerar, säger meteorologen Jon Jörpeland.

Framför allt under onsdagen och torsdagen väntas det regna kraftigt. På torsdag kan det komma så mycket som 11,7 millimeter regn.

När det väl klarnar upp på fredagen blir det i stället med kallare temperaturer. Natten till fredag ska det, enligt SMHI:s prognos, bli nollgradigt – och troligen kommer det snö. Under fredagen kommer temperaturen i Strömstad att ligga mellan minus två och noll grader.

ANNONS

Årets november har varit mycket mörkare än förra året. Jon Jörpeland påpekar att det fortfarande finns en chans att öka årets solskörd.

– På fredag och lördag är det fortfarande november och det kommer definitivt att få upp antalet soltimmar, men det är fortfarande under det normala.

Hur vädret ser ut veckan därpå är fortfarande osäkert, men det ser ut som att kylan kommer hålla i sig under första veckan i december.

– Det ser inte ut att bli fullt lika gråmulet som under november, säger Jon Jörpeland.

ANNONS