Brand i Sundby. Bild: Jakob Simonson.
Brand i Sundby. Bild: Jakob Simonson.

Villabrand norr om Strömstad

I Sundby, strax söder om Nordby shoppingcenter, brinner det i en trävilla. 10-12 personer i huset har satt sig i säkerhet.

ANNONS
|

Larmet nådde SOS Alarm strax före klockan tolv på fredagen. Det är en trävilla som brinner och branden var fullt utvecklad när räddningstjänsten kom till platsen. Väg 1040 stängdes av i samband med släckningsarbetet.

– Vi har sett till attskydda det som varit i närheten av branden. Det låg till exempel bilar i närheten av huset,berättar Glenn Domare Gustafsson, styrkeledare vid räddningstjänsten iStrömstad.

Branden har inte spridit sig men villan som brinner var redan helt övertänd när räddningstjänsten kom till platsen.

– Enligt de första uppgifterna ska det bo 10-12 personer i huset och alla ska vara ute, säger Tommy Nyman, polisens presstalesperson.

ANNONS

Vid 13-tiden rapporterar polisen att alla ska ha lyckats ta sig ut ur huset och det finns i nuläget inga uppgifter om att någon person skadats i samband med branden.

Vid 15-tiden har stora delar av insatsarbetet avslutats men räddningstjänsten är fortfarande kvar på platsen och arbetar med släckningsarbetet.

– Vi har låtit villan brinna ner till grunden.Det är ju bara grunden kvar på huset och där brinner det lite fortfarande. Vi är därför kvar och bevakar den samt ser till att det inte sprids gift frånsläckvattnet, sägerGlenn Domare Gustafsson.

Vägen är fortfarande avstängd.

ANNONS