Het. Brynäs Juuso Ikonen gjorde sitt tredje mål på fyra matcher när Brynäs vann mot Örebro med 4–3. Arkivbild.

Ännu en seger på Brynäs roadtrip

Behrn Arena blev sista anhalten på Brynäs roadtrip. Gävlelaget besegrade ett formsvagt Örebro med 3-2 - och fick ihop sju poängen denna vecka. Juuso Ikonen blev matchvinnare när han avgjorde i slutminuterna.

|

- Vi har fortfarande mycket att förbättra men är på väg åt rätt håll, sade Ikonen till C More.

Fjolårsfinalisten hade en riktigt skakig SHL-start, men verkar nu vara ur den djupa krisen. På lördagskvällen kunde nämligen Brynäs summera en intensiv men lyckosam vecka.

I tisdags blev det en poäng borta mot Linköping och i torsdags åkte laget vidare till Karlskrona och vann bottenmötet med 3-1. Och veckans slutdestination i Örebro gav alltså en ny trepoängare.

Tackar målvakten

Inledningen var jämn, intensiv och kampfylld. Strax före första periodpausen lyckades till sist en fri Samuel Asklöf sätta första målet efter en kommunikationsmiss mellan Örebromålvakten Eero Kilpeläinen och unge backen Arvid Aronsson, som slog en "indianare" och bäddade för målskytten.

Den skadedrabbade Brynäsforwarden gladdes förstås åt sitt första mål sedan premiären.

- Jag får tacka målvakten för målet. Jag hade ju öppen kasse där, sade Asklöf till C More efter första perioden.

Örebro kom ut piggt i andra perioden och tog initiativet. Men efter knappt halva matchen satte istället en fri Johan Alcén 2-0 för Brynäs efter fint och hårt förarbete av lagkaptenen Jacob Blomqvist.

Ikonen i målform

Men sedan vände Örebro matchen med två snabba mål. Först reduceradeTysonSpink när han sprätte in pucken bakom Brynäsmålvakten David Rautio, efter en utmärkt framspelning frånLibor Hudaceksom var tillbaka efter en axelskada. Och kort därefter skyfflade Glenn Gustafsson in 2-2 från nära håll.

Örebro fortsatte att föra matchen efter andra periodpausen. Men en kvart in i tredje perioden kunde en fri Juuso Ikonen trycka in avgörande 3-2 bakom målvakten Kilpeläinen. Finländaren gjorde därmed sitt tredje mål på de fyra senaste matcherna.