Charlotte Kalla visar form inför världscuppremiären.
Charlotte Kalla visar form inför världscuppremiären.

Damkaptenen välkomnar Charlotte Kalla

Svenske damtränaren Ole Morten Iversen sätter toppbetyget "världsklass" på Charlotte Kallas segerlopp i Gällivare. Och nu är han extra glad över att skiddrottningen ansluter till det svenska laget inför världscuppremiären.

ANNONS
|

Charlotte Kallas genrep slutade med utklassningsseger på över 17 sekunder. Ole Morten Iversen öser beröm över den svenska skidstjärnan.

- Detta var ett lopp i världsklass. Jag är övertygad om att det skulle räcka till minst en topp fem-placering på världscupen.

Samtidigt konstaterar han att detta är en helg där Marit Bjørgen ger starkt formbesked i Norge och Charlotte Kalla gör detsamma i Sverige.

- Precis som det ska vara. De imponerar på liknande sätt.

ANNONS

Direkt efter skidhelgen i Gällivare samlas det svenska damlaget inför världscupen. De bor kvar några dagar för att på onsdag resa till finska Ruka.

Från och med nu är Charlotte Kalla med laget efter att haft ett eget träningsupplägg under försäsongen.

- Det kommer att gå bra. Jag är säker på att hon, med sitt goda humör, kommer att flyta in bra bland de andra tjejerna. Hoppas också att hon kommer att uppskatta den större organisationen, säger Ole Morten Iversen och fortsätter:

- Dessutom är jag säker på att Charlottes entré i laget kommer att lyfta flera av de andra tjejerna, som säkert kommer att åka bättre i Ruka än nu.

TT
ANNONS