Mo Farah.
Mo Farah.

Farah fick nöja sig med VM-silver

Allting var uppdukat för att Mo Farah skulle få det perfekta slutet och vinna ännu en dubbel på Londons Olympiastadion. Muktar Edris brydde sig inte om det.

ANNONS
|

När farten till slut drogs upp i VM-finalen på 5000 meter var etiopiern starkast. Den brittiska hemmapubliken gjorde allt för att bära fram Farah på upploppet, men inte ens det räckte. Mo Farah sprang i mål 43 hundradelar bakom Edris, som vann på 13.32,79.

- Jag trodde att det skulle vara möjligt, men benen orkade inte. Jag blev instängd tidigt – det brukar inte hända – men det hände och jag kunde inte komma ut, säger silvermedaljören Farah.

ANNONS

- Den bästa mannen för dagen vann. Jag gav allt, men hade inte mer att ge på slutet.

34-årige Mo Farah lämnar nu löparbanorna för att satsa på maraton. Han gör det med en minst sagt imponerande meritlista, där det första VM-guldet noterades på 5000 meter i Daegu 2011. Därefter har Farah vunnit fyra raka dubblar i VM och OS, men i avskedet fick han alltså nöja sig med guldet på 10000 meter.

- Det har varit fantastiskt. Det har varit en lång resa och den har varit otrolig. Det sjunker inte riktigt in förrän du tävlar här och korsar mållinjen – jag hade några minuter för mig själv – att det här var allt.

London, TT:s utsände
ANNONS