Roger Federer, är vidare till semifinal i Wimbledon.
Roger Federer, är vidare till semifinal i Wimbledon.

Federer ende stjärnan kvar i Wimbledon

Rafael Nadal och Stan Wawrinka var ute från Wimbledon sedan tidigare. I kvarten lämnade ytterligare två stjärnor turneringen: Andy Murray och Novak Djokovic. Roger Federer blir den ende bland topp 5 i världen i semifinal.

ANNONS
|

Skotske Murray har vunnit Wimbledon två gånger. Den senaste vinsten kom under 2016.

Men han försvarar inte den titeln.

- Jag har haft problem med höften länge. Den gör ont. Men jag gjorde mitt bästa. Jag gav allt jag hade och jag är stolt över det. Men det är en besvikelse att förlora, sade Murray.

- Jag var inte miljoner mil från att vinna matchen. Men självklart var slutet en kamp för mig.

ANNONS

Femsetare

Murray sade det efter det överraskande nederlaget mot den 28-rankade Sam Querrey, som skrev segersiffrorna till 3–6, 6–4, 6–7, 6–1, 6–1.

Kort därefter tackade världsfyran Novak Djokovic för sig.

Efter 6–7, 0–2 gav serben upp mot tjecken Tomas Berdych efter trubbel med högerarmen.

- Det är min armbåge. Den har bekymrat mig i 1,5 år. Jag började känna av det i början av turneringen. Smärtan har ökat för varje dag och i dag var det värst. Det är olyckligt att behöva avsluta Wimbledon på det här sättet, sade Djokovic.

Berdych ställs mot schweizaren Roger Federer, femma i världen, i semifinal.

Federer är ute efter sin åttonde titel i Wimbledon och vann med 6–4, 6–2, 7–6 mot Milos Raonic, Kanada – i sin 100:e match i Wimbledon, där han nu tagit sig till semifinal tolv gånger.

- 100 matcher. Jag kan inte tro det. Jag är väldigt glad att min kropp har fungerat under alla de här åren. Jag är väldigt nöjd med hur jag spelar, sade Federer, som blir historisk om han vinner Wimbledon i år.

ANNONS

"Fantastiskt"

En annan som var glad var Sam Querrey.

- Jag är fortfarande i chock. Jag är glad att jag fick in den sista serven, sade amerikanen efter segern mot Andy Murray.

- Det känns fantastiskt. Det är en dröm som går i uppfyllelse. Att ta sig till semifinal och att göra det just i Wimbledon gör det hela ännu mer speciellt.

Segern var Querreys blott andra på åtta matcher mot Murray. Men det var inte första gången han besegrade en regerande mästare i turneringen.

Under fjolårets Wimbledon vann han nämligen i tredje rundan mot Novak Djokovic.

Möter Cilic

Querrey är nu för första gången i en semifinal i grand slam-sammanhang – på sitt 42:a försök. Där ställs han mot kroaten Marin Cilic, som besegrade Gilles Müller, Luxemburg med 3–6, 7–6, 7–5, 5–7, 6–1 i sin kvartsfinal.

Cilic har vunnit samtliga fyra möten med Querrey. Tre av matcherna har spelats i Wimbledon. En höll på i fem timmar och 31 minuter – Wimbledons näst längsta match genom tiderna.

ANNONS

- Sam spelar riktigt bra, framför allt den här säsongen. Förhoppningsvis kan jag komma in i min rytm och spela bra tennis, sade Cilic.

Senast Cilic – som är sexa i världen, men långt efter Federer i rankningspoäng – var i semifinal i en grand slam var i US Open 2015.

TT-Reuters-AFP
ANNONS