Joseph Jonsson (med pucken) gjorde karriärens första SHL-mål mot Skellefteå. Arkivbild.

Jonsson firade sent när Karlskrona vann

Dagen efter 20-årsdagen blev ännu bättre än själva högtidsdagen. Då gjorde nämligen Karlskronas Joseph Jonsson sitt livs första SHL-mål och bidrog till lagets seger med 3–1 hemma mot Skellefteå.

|

Den första perioden blev mållös men efter första pausen började det hända saker. Under några explosiva minuter i början av den andra perioden gjorde Karlskrona tre snabba mål. Målskyttar i tur och ordning Joachim Rohdin, Carl Persson och Joseph Jonsson. Den sistnämndes första mål i SHL någonsin, i sin 66:e match i högsta serien, blev till en magnifik om än försenad 20-årspresent.

- Framför allt då jag var en poängstark spelare i juniorlagen. Jag fick en passning av Mattias Guter, såg en lucka och pucken satt. Men det blev lite nervöst när de ringde på det, säger Joseph Jonsson och ler.

Fick pucken

Domarna gav snart grönt ljus och pucken kommer att få en framträdande plats i Jonssons hem.

Vid 0–3 såg goda råd ut att vara dyra för Skellefteås del. När det återstod 22 sekunder av den andra perioden satte poängstarke backen, och förre Karlskronaspelaren, Jonathan Pudas en reduceringspuck.

- Det blev för tufft att hamna i tremålsunderläge, säger Pudas.

Förväntad matchbild

Matchbilden i den tredje perioden blev den förväntade. Det mesta av spelet ägde rum i en Karlskronazon närmast helt i avsaknad av öppna ytor. Karlskrona fortsatte att göra kvällen trist för sina gäster från Skellefteå. Hemmalaget lyckades med sin ambition att stänga till bakåt och höll undan, vilket gav en skön revansch efter förlusten när lagen möttes i premiären i höstas.

- En match där två lag krigar. Karlskrona gör det bra, jag måste erkänna det, säger Skellefteås tränare Bert Robertsson.

- En fantastisk arbetsinsats av oss. Alltid bra att gå in i ett uppehåll med en seger i ryggen, det blir glada miner då, säger Joseph Jonsson.

TT: Hur firar du det här?

- Jag vet inte riktigt vad vi hittar på, det blir nog att vi går ut och käkar middag.

Jonathan Pudas var inte lika sugen på att ge sig ut i Karlskronas restaurangliv efter den här matchen. Han träffade sin flickvän under sin tid i staden och svärfar är en trogen Karlskronasupporter.

- Jag lär väl få något sms i kväll, säger Pudas med ett ansträngt leende.