Joachim Rohdin gjorde hälften av Karlskronas mål i 6–3-segern mot Örebro. Arkivbild.
Joachim Rohdin gjorde hälften av Karlskronas mål i 6–3-segern mot Örebro. Arkivbild.

Karlskronas fyrverkeri gav seger: "Äntligen"

Några kassar bakåt spelade ingen roll den här kvällen. Karlskrona satte nytt säsongsbästa i antal gjorda mål och vann hemmamatchen mot Örebro med 6-3.

ANNONS
|

Örebros Jere Sallinen gav sitt lag ledningen redan efter 31 sekunders spel men sedan var det i mångt och mycket Karlskronas match.

- Vi kom ihop bra efter deras mål, säger Rohdin som i den första perioden gav sitt lag ledningen med 2-1.

Snygg styrning

Örebro ordnade ännu ett kvitteringsmål innan matchen var Karlskronas för gott. Henrik Törnqvists snygga styrning till 4-2 betydde hans första mål i Karlskronas tröja.

- En bra dag, säger Törnqvist.

ANNONS

Karlskrona saknade några tongivande spelare vilket gav bland annat Törnqvist möjlighet till mer tid, både på isen och i powerplay.

- Det är jättekul att få chansen att kliva fram, säger han.

Båda lagen kom till spel med en tre matcher lång förlusttrend och den givna frågan var vilket av dem som skulle ta det avgörande initiativet till trendbrott. Svaret blev Karlskrona. En kort stund in i den tredje perioden satte Joachim Rohdin sitt andra och lagets femte mål. Sexan i tom Örebrokasse fullbordade Rohdins hattrick.

Karlskronas måltorka var förbytt till fyrverkeri och Rohdin betonar att lagets arbete med att förbättra den detaljen inte handlat om att uppfinna hjulet. Laget gjorde inte de allra vackraste ishockeymålen den här kvällen men man lade puckar på mål, såg till att det fanns trafik framför målvakten samt styrde puckar och högg på returer.

- Det handlar om att ta pucken till mål, säger Rohdin.

ANNONS

- Vi har haft några sura torskar i tidigare matcher och har snackat om att ta mer folk och puckar på mål. Riktigt skönt nu, det här kan vi bygga vidare på, säger Henrik Törnqvist som i nästa match åter får skrinna in på sin gamla hemmais i Linköping.

Domarjubilar

Noterbart är att domaren Patrik Sjöberg dömde sin 700:e match i SHL/elitserien och blev uppvaktad med blommor av de båda lagkaptenerna.

- Jag blev lite tagen, det hade jag inte förväntat mig. Att få vara med i sporten på det sättet man är som domare, det går inte att beskriva. Och respekten mellan spelare och domare är mycket bättre än vad folk överlag tror. Jag är fortfarande nyfiken på att bli bättre, säger domarlegendaren Sjöberg till TT.

TT
ANNONS