New York Rangers målvakt Henrik Lundqvist gör en räddning.

Lundqvist storspelade: "Kändes väldigt bra"

Henrik Lundqvist tog revansch i tredje matchen. Han höll nollan mot Montreal när New York Rangers tog sin första seger (2–0) för säsongen i NHL-ishockeyn.

|

Laget inledde säsongen med förluster mot Colorado och Toronto i två målrika matcher. Mot Toronto blev Lundqvist utbytt redan under första perioden, efter att ha släppt in fem mål. New York Rangers hämtade upp underläget, men Toronto vann ändå med 8–5.

I tredje matchen för säsongen, den enda som spelades i NHL på söndagen, lyckades Rangers äntligen få till en seger. Brandy Skjei stod för det första målet mot Montreal och svenske forwarden Mika Zibanejad för det andra i tredje perioden. Zibanejad har inlett säsongen fint, med fyra mål på tre matcher.

34 räddningar

Men Lundqvist var solklart matchens stjärna och gjorde hela 34 räddningar.

- Det är så stor skillnad att spela en match där alla vet vad som pågår där ute. Det var tufft i lördags, särskilt för mig i första perioden, säger Lundqvist till New York Daily News.

Det var 62:a gången i karriären som Lundqvist höll nollan.

- Det kändes väldigt bra att komma tillbaka på det här sättet, säger han.

Med fyra gjorda mål är Zibanejad delad tvåa i NHL:s målliga bakom Alexander Ovetjkin (7). Ingen annan svensk har gjort mer än ett mål.

"Får skjuta lite mer"

- Det känns såklart bra, även om det inte lär fortsätta likadant hela säsongen. Tror jag, he, he. Det vore i och för sig kul. Men jag spelar lite annorlunda nu, jag försätter mig oftare i situationer när jag kan och får skjuta lite mer, säger Zibanejad till Aftonbladet.

Rangers hade domsluten med sig. Montreal fick två mål bortdömda i den första perioden, ett för att pucken sparkades in och ett för att Montrealkaptenen Max Pacioretty varit för tuff mot Lundqvist, skriver AP.

Lagen möttes för första gången sedan Rangers slog ut Montreal i den första slutspelsrundan i april.