Linköpings tränare Madeleine Östling fick se Lara Stalder göra samtliga fyra mål för sitt lag. Arkivbild.

Målfyrverkeri av Stalder

|

Lara Stalder bjöd på målfyrverkeri när serieledande Linköping vann med 4–1 över regerande mästarlaget Djurgården i SDHL. Den schweiziska stjärnan gjorde hemmalagets samtliga mål och ett äkta hattrick i den första perioden.

Djurgårdens landslagsforward Hanna Olsson fick matchstraff för en huvudtackling på Linköpings Emma Berglund som fick ledas av isen.

I det fem minuter långa numerära överläge som följde gjorde Stalder två mål, vilket gjorde att Linköping vände 0–1 till 2–1.

- Fyra mål gör man inte varje dag. Jag är väldigt glad att vi fick vinna och försvara topplaceringen i tabellen, sade Stalder till Corren.

Schweiziskan har gjort åtta mål och delar ledningen i skytteligan med Luleås Michelle Karvinen.

Linköping leder tabellen, fyra poäng före Leksand som vann derbyt borta mot Brynäs med 2–0.