Tom Wandell gjorde ett av målen mot Rögle.
Tom Wandell gjorde ett av målen mot Rögle.

Örebro jagade bort spöke

Örebro besegrade SHL-jumbon med 2–0. Närkingarna jagade samtidigt bort Röglespöket och tog andra hemmasegern inom loppet av två dygn.

ANNONS
|

Örebro hade radat upp fyra förluster – men efter landslagsuppehållet har Örebrosupportrarna redan hunnit jubla över två segrar i Behrn arena. På tisdagen vände Örebro till seger mot topplaget Skellefteå och på torsdagskvällen kom alltså nästa trepoängare mot Rögle.

- Förhoppningsvis fortsätta den här trenden på lördag i Göteborg. Det blir kanske en lite tuffare match, men vi brukar egentligen spela lite bättre mot tuffare lag, säger Wandell.

ANNONS

"Förmåga att förlora mot sämre lag"

Läget blir däremot alltmer dystert i Ängelholmslaget – nu åkte krislaget på åttonde raka förlusten.

Annars har Rögle varit rena skräckmotståndet för Örebro. Inför mötet hade gästerna sju raka vinster mot närkingarna i SHL.

- Det där är historia nu. Men vi har alltid haft en förmåga att förlora mot sämre lag och vunnit mot lite bättre lag. I varje fall sen jag har varit här.

TT: Kände du till den här statistiken mot Rögle?

- Nä, faktiskt inte, sju raka det är helt otroligt.

Siktar på slutspel

Men publiken i Örebro bjöds inte på någon sprudlandemålfest – första perioden förblev avslagen och mållös. Först efter halva matchen direktsköt TomWandell in första målet, snyggt framspelad av LiborHudacek i spel fem mot fyra. Wandell gjorde därmed sitt femte mål för säsongen och tangerade målskörden från den gångna. Ett par minuter in i tredje perioden fastställde till sist forwarden DanielViksten slutresultatet till 2–0 när han från svår vinkel hittade en lucka bakom Röglekeepern Emil Kruse.

ANNONS

- Libor drog ner på tempot lite och stack bakom mål och jag väntade bara på pucken och fick smacka dit den i slottet. Det var inte så mycket mer än så. Skön att den studsar in, säger Wandell när han berättade om sin fullträff.

Förra året återvände Tom Wandell till svensk hockey och värvades som Örebros stora frälsare – efter totalt 400 matcher i NHL och KHL. Men Örebro och Tom Wandell hade en tung säsong. Nu har däremot stjärncentern och hans kedjekompisar Sakari Manninen och Jere Sallinen, som även låg bakom vändningen mot Skellefteå, kommit igång rejält.

TT: Vad beror det på att det går så mycket bättre för dig nu?

- Det är mycket saker som går hand i hand. Jag är kanske lite bättre tränad i år och har hittat spelet lite mer i SHL. Dessutom har jag hittat två finnar, och vi har bra kemi. Det höjer givetvis spelet väldigt mycket. Det är många faktorer som fungerar bättre.

ANNONS

TT: Till sist –hur bra är Örebro i år?

- Vi är definitivt slutspelsbra.

TT
ANNONS