Kapten Annika Sorenstam, till vänster, pratar med, numera, vice kapten Suzann Pettersen som är skadad och inte kan vara med i Solheim Cup som spelare.
Kapten Annika Sorenstam, till vänster, pratar med, numera, vice kapten Suzann Pettersen som är skadad och inte kan vara med i Solheim Cup som spelare.

Pettersen: "Har försökt med allt"

Suzann Pettersen skadade ryggen under en löptur i Norge. Nu missar hon Solheim Cup.

ANNONS
|

Suzann Pettersen valde först att skriva om sitt beslut på Instagram. Några timmar senare redogjorde hon mer utförligt om situationen som till slut tvingar henne till att avstå spel i Des Moines, USA.

Och hon gjorde det med tom blick och besvikelse i rösten.

- Efter British Open åkte jag hem till Norge för att förbereda mig och för att komma hit väl förberedd. Men tyvärr råkade jag ut för en olycklig incident i lördags, vilket inte var någon rolig upplevelse, säger hon.

ANNONS

- Jag har försökt med allt för att kunna spela, men jag känner att jag inte kommer bli hundra procent. Och om jag inte är hundra procent är det inte rättvist mot laget, mina lagkamrater. Vi behöver alla på hundra procent.

Inget bröllop

Pettersen berättade först inte vad som låg bakom skadan, men efter flera frågor i ämnet valde 36-åringen till slut att beskriva händelsen.

- Det spelar egentligen ingen roll vad jag gjorde. Det hände. Och nej, det skedde inte när jag slog golfbollar, säger hon.

- Jag var faktiskt ute på en lätt löptur innan frukost. Jag skulle på bröllop senare under kvällen och bestämde mig för att röra mig lite, då jag sedan skulle sitta still under kvällen. Det var då det hände. Och det blev aldrig något bröllop för mig.

ANNONS

Annika Sörenstam, Europalagets kapten, var informerad om situationen och hade redan skissat upp en reservplan om Suzann Pettersen inte skulle kunna spela.

När hon sedan fick återbudet från Pettersen valde hon att göra en mindre rockad.

Vicekaptenen Catriona Matthew, Skottland, skrevs in i laget och Pettersen ses numera som vicekapten.

- Att får vara vicekapten till Annika är en stor ära för mig. Jag ska göra mitt bästa i rollen och ge allt stöd jag kan till henne och laget, säger Pettersen.

"Kommer bli bra"

Sörenstam:

- Det blir lite annorlunda än vad det var tänkt, men så är det bara. Nu tog vi det här beslutet och nu jobbar vi framåt. Det är inte så mycket mer att göra, säger hon.

TT: Vad får du in i laget med Matthew?

- Catriona har varit med mest av alla, hon är väldig erfaren, stabil, lätt att para ihop med vem som helst och väldigt lugn och sansad. Det kommer bli bra. Det känns helt okej, säger hon.

ANNONS

- Nu får Suzanne hoppa in rollen som vicekapten och hon får peppa och få alla laddade. Det blir hennes allra största uppgift.

Catriona Matthew, som nu gör sitt nionde Solheim Cup, ser fram emot att få kliva in i tävlingen som spelare.

- Jag tycker det var bra att vi kunde byta roller. Förhoppningsvis kan jag vara lika bra ledare som hon har varit under alla år på banan, säger hon.

Des Moines, TT:s utsände
ANNONS