Padel är en växande sport (arkivbild).
Padel är en växande sport (arkivbild). Bild: Johan Persson

Strömstadsspelare i padelturnering

Strömstads tennisklubb har en livaktig verksamhet i den nya trendsporten padeltennis, trots att det ännu saknas banor inomhus. Till helgen deltar två Strömstadsspelare i en internationell padelturnering i Moss.

ANNONS
LocationStrömstad|
|

På Daftö Resort har det kommit till två nya padelbanor och en inomhusbana kan vara på gång i Strömstad. Det är ofta före detta tennisspelare som vill trappa ner i sporten, men enligt utövarna är padel lätt att lära även för en nybörjare. Spelet kan liknas vid mini-­tennis med squashväggar.

Reglerna påminner om tennis förutom att serven måste slås underifrån med studs. På nätet finns en instruktionsfilm där det svenska tennis-esset och padelentusiasten Jonas Björkman lär ut grunderna.

I Strömstad spelas det padeltennis i fem divisioner. Juniorerna har inte dykt upp än, men med en eventuell inomhushall på gång finns förhoppningar om att spelet ska kunna breddas till flera åldersgrupper.

ANNONS

I helgen anordnas en stor internationell turnering av hög klass i Moss. Anders ”Zebra” Cederbratt, 51, och Magnus ”Zenga” Hilmersson, 48, från Strömstad ska åka över gränsen för att spela.

– När vi testade mot bra spelare i Sverige visade det sig att vi stod oss ganska bra, säger Anders Cederbratt.

– A-klassen i Moss kommer att bli grym med flera Davis Cup-spelare och många elitspelare från Spanien. Vi kommer att spela i grupp B och det skall bli intressant att se hur vi står oss mot eliten. Damerna har en egen klass och det finns även utrymme för en mixed-klass.

Det är fler Strömstadsbor som tävlar i padel. På lördag åker Peter­ Rancinger och Ola Persson till Halmstad för att spela veteran-SM.

ANNONS