Rangers vann med 4–2 mot Boston.
Rangers vann med 4–2 mot Boston.

Svenskarna bakom Rangers femte raka

När Henrik Lundqvist håller tätt och Mika Zibanejad gör poäng går det bra för New York Rangers. Mot Boston kom femte raka NHL-segern, 4–2.

ANNONS
|

Stjärnmålvakten Lundqvist, som stoppade 31 av 33 skott på mål, utsågs till matchens bäste spelare.

Han säger att laget spelade smart.

- Vi satte tonen under första perioden med stark energi. Efter att de fått oavgjort tog vi det till en annan nivå och grabbarna spelade väldigt bra. De grejer som inte har funkat så bra för oss de första åtta–nio matcherna den här säsongen har vi fått ordning på nu, säger svensken till NHL:s sajt.

ANNONS

Går i rätt riktning

New York Rangers förlorade sju av de åtta första matcherna på säsongen, men har i de följande nio matcherna bara förlorat två gånger.

Stjärnmålvakten tycker att laget går i rätt riktning.

- Vi måste bara fortsätta att pressa oss själva. Det är ingen hemlighet att det är mycket roligare att vara på isen, att träna och att resa när vi vinner och grabbarna ler. Vi kommer att fortsätta le när vi vinner fler matcher, säger han.

En annan klart lysande stjärna, Jimmy Vesey, gjorde två av Rangers mål på 29 sekunder i första perioden, det första med assist av Mika Zibanejad.

"Roligt att få bidra"

Zibanejad är poängbäst i Rangers med 18 poäng (åtta mål, tio assist). Han är också den allra bäste svensken i poängligan.

- Framspelningen ikväll var väl kanske inte den snyggaste, men det är såklart roligt att få bidra såpass mycket. Jag ägnade mig åt mental träning i somras och jag tror att det har hjälpt, säger Zibanejad till Aftonbladet.

ANNONS

- Jag vet inte om det låter rätt att säga att jag försökt spela ut ett ”underdog”-kort, men det var kanske inte så många som trodde att jag skulle kunna ta rollen som förstecenter och jag har tagit det som motivation. Jag har en möjlighet att visa att jag verkligen kan det.

Vesey hade tidigare gjort två mål totalt på 16 matcher innan han bröt likaläget 1–1 i matchen mot Boston. Det var andra gången i NHL-karriären som Vesey gjorde två mål i samma match.

Matchen blev tränaren Alain Vigneault 200:e vinstmatch med Rangers.

TT
ANNONS