Suzann Pettersen var i centrum av bråket under Solheim Cup för två år sedan. Arkivbild.
Suzann Pettersen var i centrum av bråket under Solheim Cup för två år sedan. Arkivbild.

Tänker inte på dramat i Tyskland

Annika Sörenstam, Europalagets kapten, är tydlig med vad hon tycker om det två år gamla dramat i Tyskland.

ANNONS
|

Annika Sörenstam tog upp händelsen från Solheim Cup i Tyskland under ett av hennes första möten med spelarna i Des Moines, USA.

Budskapet var tydligt: Glöm det här.

- Vi har gått vidare, vi har tänkt på det och vi har tänkt framåt. Det är klart att Suzann (Pettersen) kommer att få höra lite grejer, men vi hoppas också att fansen är lite förstående. Det här var ändå för två år sedan, säger hon.

ANNONS

Det var Suzann Pettersen, Norge, som hamnade i blåsväder när hon vägrade gå med på att skänka en putt till Alison Lee efter att amerikanskan plockat upp bollen lite för kvickt på det 17:e hålets green.

Enligt reglerna gjorde Pettersen inget fel men amerikanskorna ansåg det vara osportsligt och använde incidenten som tändvätska för att vända lagmatchen under det avslutande singelspelet.

Juli Inkster, USA:s kapten, är inne på samma linje som Annika Sörenstam och hoppas att händelsen inte tas upp under årets Solheim Cup.

- Jag tror inte att det blir någon större grej, det är i alla fall inte det för oss. Men om någon kan hantera det, så är det Suzann. Jag hoppas att de (fansen) inte häcklar henne, säger hon.

- Det här hände för två år sedan. Vi har gått vidare, och jag är säker på att även Suzann har gjort det.

ANNONS

Anna Nordqvist:

- Jag känner att alla har gått vidare från det här. Jag känner inte att det ger någon extra motivation under den här veckan, vi har tillräckligt med motivation som det är, säger hon.

Des Moines, TT:s utsände
ANNONS