Jack Majgaard Jensen får sparken. Arkivbild.
Jack Majgaard Jensen får sparken. Arkivbild.

Tränaren får gå – mitt under guldstriden

Den damallsvenska guldstriden är inne i ett kritiskt läge. Trots det väljer FC Rosengård att sparka tränaren Jack Majgaard Jensen.

ANNONS
|

Efter blott 2–2 mot jumbon Örebro i förra omgången är Rosengård tvåa i den damallsvenska tabellen, sex poäng efter ettan Linköping med sex omgångar kvar att spela.

Ett facit som helt enkelt inte är tillräckligt bra, enligt lagledningen. För på torsdagen meddelade klubben att tränaren Jack Majgaard Jensen lämnar sitt uppdrag med omedelbar verkan.

- Det är ett gemensamt beslut, vi har tagit det tillsammans, säger sportchefen Therese Sjögran.

ANNONS

- Vi kom fram till att om vi ska göra en förändring, ska vi göra det direkt. Det är det bästa för alla.

"Vi vet vad som krävs"

Den tidigare assisterande tränaren Malin Levenstad tar över huvudansvaret säsongen ut. Kenneth Mattsson fortsätter som assisterande- och målvaktstränare.

- Vi hoppas att något bra ska komma ur det här. Vi vet vad som krävs av oss, vi vet var vi ligger i tabellen. Det är hårt jobb som gäller. Det kommer att bli intressant för Malin, en stor uppgift för henne, säger Sjögran.

När Rosengård har en ny huvudtränare på plats vet Therese Sjögran inte i dagsläget.

- Det blir ett stort jobb för oss nu under hösten, säger hon.

ANNONS

Ledde laget till SM-guld

44-årige Jack Majgaard Jensen kom till Rosengård 2015. Han ledde laget till ett SM-guld och två Svenska cupen-guld, samt till spel i Champions League. Tidigare i karriären har han varit tränare för bland annat Lyngbys herrlag hemma i Danmark och för Lunds BK.

"Jag har haft en väldigt bra tid i FC Rosengård. Jag önskar klubben lycka till i framtiden", säger han i ett pressmeddelande.

Malin Levenstads första match som tillfällig huvudtränare för Rosengård blir på lördag, då seriesexan Kristianstad väntar på bortaplan.

TT
Fakta: Damallsvenska toppstriden

1) Linköping, 40 poäng, +24 i målskillnad.

2) Rosengård, 34 poäng, +24.

3) Eskilstuna, 28 poäng, +10.

4) Djurgården, 26 poäng, +1.

Sex omgångar återstår att spela. I helgen möter Rosengård Kristianstad och Linköping ställs mot Djurgården.

ANNONS