Växjö fick jubla igen mot Karlskrona. Arkivbild.

Växjö är Karlskronas mardrömsmotstånd

Karlskrona jagade revansch för kvällen innan och hade länge Växjö i brygga.

|

2 av 27 möjliga poäng och 11–39 i målskillnad. Så löd Karlskronas SHL-historia mot Växjö när pucken släpptes. Frågan som de 3 930 åskådarna ställde sig var om hemmalaget på ett dygn hunnit läsa på läxan från sin lärare väl nog för att ses med segerchans. Karlskronas tränare Ove Molin har just nu en utmaning i att lära sina adepter, som just nu gör minst antal mål i serien, konsten om hur man hittar nätet bakom motståndarmålvakten så som han själv ofta gjorde under de år som han spelade i Brynäs tröja. Karlskrona kom ut i högsta fart och visade även upp ett bra spel i powerplay. Laget fick sånär tidig utdelning men Mattias Guters puck träffade ribban.

TT: Hur ska ni få bättre fart på ert målskytte?

- Det är en bra fråga, vi har tryckt på att ta puckar på mål och börja därifrån, säger Emil Larsson.

Larsson målskytt

Strax efter det att matchen hunnit halvvägs tog Karlskrona ledningen när just Emil Larsson satte pucken i ena krysset. En ledning som laget tog med sig in i den andra pausvilan mot ett Växjö som allt mer började skruva upp trycket.

- Vi hade en positiv känsla då vi fått matchen dit vi ville, säger Larsson.

Stämningen i arenan var, precis som i Växjö föregående kväll, hög med två klackar som stod för hålligång.

- Det är precis så som hockey ska upplevas, en fantastisk inramning.

Fick sista ordet

Växjös tillresta fans fick sista ordet på läktaren den här kvällen. Först kvitterade Andrew Calof och minuten senare gav Oliver Bohm sitt lag ledningen. Då hade vi hunnit fram till matchens slutskede. Och när nye Brendan Shinnimin satte trean i tom kasse var den mäktiga vändningen ett faktum.

- Vi spelade inte bra under de första 40 minuterna. I den tredje perioden tycker jag att vi malde ned dem. Det är otroligt starkt att vi kan resa oss, vi är nöjda med att åka härifrån med tre poäng, säger Växjös målvakt Viktor Fasth som stod för en stark insats matchen igenom.

Växjö befäste sin andraplats i den haltande tabellen men Fasth slår sig inte till ro på något sätt.

- De två första perioderna i dag visar att det alltid finns saker att förbättra.