Skellefteå besegrade Färjestad.
Skellefteå besegrade Färjestad.

Vilda västern när Skellefteå vann

Pang, pang, pang. Skellefteå bjöd på rena vilda västernhockeyn när man efter stora besvär kunde betvinga Färjestad med 6–5.

ANNONS
|

Segerskytt blev Bud Holloway som haft det trögt med målskyttet men som nu dundrade in två stenhårda slagskott från backposition.

- Det var lite av en skytteduell i kväll. Jag var så klart glad att äntligen se puckarna gå in – kanske jag borde skjuta lite mer, sade kanadensaren som vann både guld och SHL:s poängliga när han senast var i Skellefteå.

Den här hösten har han knappt synts i poängprotokollet. Kanske har det lossnat nu.

ANNONS

- Jag tycker att jag spelat bra hela tiden även om det inte blivit så många mål. Det är ändå det viktigaste, men visst är det kul att det blir mål också, sade Holloway efter den målrika tillställningen.

Mycket chanser

Målchanserna avlöste varann framför båda målen matchen igenom. Speciellt Skellefteå var givmilt och fyra av bortalagets mål kom efter ett svajigt försvarsarbete från hemmalaget.

Med två mål i slutminuterna kunde man till slut inkassera sin trepoängare.

Först pangade Bud Holloway in 5–5 i numerärt överläge efter 17.06 i slutperioden. Det var hans andra kanonskott som hittade rätt den härsvängiga matchen.

För Skellefteå såg nästan ut att vara uträknade efter sina oräkneliga försvarsmissar när Färjestad gått upp i en tvåmålsledning.

Bara 35 sekunder före full tid avgjorde sedan Jesper Olofsson matchen genom att göra 6–5.

- En viktig match att vinna, men vi ska inte släppa in så många mål här hemma. Det såg bra ut framåt men dåligt bakåt. Där måste vi hjälpa varann bättre, sade Olofsson.

ANNONS

Blixtstart

Hemmalaget blixtstartade matchen. Redan i första anfallet gjorde landslagskedjan 1–0 när Oscar Möller pangade in en direktskott på passning från Pär Lindholm.

Christoffer Törngren var efter 18 omgångar fortfarande poänglös sedan han kom till Färjestad från HV 71. Nu blev det två fullträffar för 23-åringen. Först 1–1 efter ett svagt agerande av Skellefteåförsvaret, sedan 2–4 när han på nytt utnyttjade en Skellefteåmiss. Törngren bröt ett uppspel och ensam med Joni Ortio i hemmamålet gjorde han inget misstag.

Ett svagt försvarsspel från Skellefteås sidan gav gång på gång Färjestad en enkel väg fram mot målchanser.

Den andra perioden bjöd publiken på sex mål, tre för vardera laget.

Den tredje perioden stod och vägde nät Marcus Nilsson gav Färjestad ledningen på nytt. Det såg att bli ett segermål, men Bud Holloway och Jesper Olofsson ville annat.

- Serien är lång och vi har många matcher kvar. Men sådana här trepoängare som man krigar sig till är viktiga för fortsättningen, sade Bud Holloway.

TT
ANNONS